Gasztro

A szalámis-tojáskarikás-pirosaranyas szendvicsek ideje lejárt

Felemelő tud lenni, ha egy rendezvényen a bánatos, száradt retrószendvicsek helyett ízletes, szép és hívogató falatokkal várnak. Ezek lehetnek kisebb szendvicsek, mártogatós megoldások, egy harapásra elfogyasztható édességek, vagy akár jó méretben porciózott saláták is. Ilyen ínyencségekkel foglalkozik a Dear Budapest, ami

Tovább

Mire készül a magyarországi McDonald’s?

Scheer Sándor márciusban vásárolta meg a McDonald’s Corporation magyarországi vállalatában meglévő teljes tulajdoni érdekeltségét. Ez azt jelenti, hogy a McDonald’s magyarországi Developmental Licensee Partnereként valamennyi, a hazai hálózatot alkotó étterem az üzletemberhez került, így ő felel a piacért, beleértve a

Tovább

Idén gyengén teljesített a gyümölcs ágazat

Nem kímélte az időjárás a magyar gazdákat. A zöldségágazat jobb évet zárt, mint tavaly, a gyümölcstermesztés azonban – elsősorban az alma és a meggy miatt – gyengébb teljesítményt ért el idén, mint 2018-ban. Ledó Ferenc, a Fruitveb elnöke a Portfolio

Tovább

„Borsóhús” a közétkeztetésben: mennyire ízlik a gyermekeknek?

Mikulás napján 265 gyermek kapott húsmentes bolognai spagettit, melyet a hús helyett teljes egészében borsófehérjéből állítottak elő. Néhány étterem étlapján már fellelhetőek hasonló készítmények, de a szigorú minőségi követelmények okán a gyermekétkeztetésben eddig egyedülálló a kezdeményezés. A teljes mértékben hazai

Tovább

Konyhafőnök VIP: Csalt Sárközi Ákos

Csalás történt a Konyhafőnök VIP adásában az Rtl klubon. A hétfői adásában színes ételeket kellett készíteniük a versenyzőknek. Rózsaszín, lila és kék lehetett a tányéron. Róka Adri tányérja nagy színvitát váltott ki a zsűriben, az ő étele ugyanis bezöldült. Sárközi Ákos megpróbálta megvédeni

Tovább

Recept: karácsonyi diótorta

Enni? Hát azt nagyon szeretünk. A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt! Talán nincs is olyan karácsonyi asztal, ahol a sütemények között ne lenne olyan, amelynek krémjéhez vagy piskótájához ne hsználnának diót. Egy ilyen receptet kínálunk most. Biztos sokan mondják erre, hogy

Tovább