Blog

Pécs polgármestere félrevezette a közgyűlést – állítja a buszos szakszervezet elnöke

Pécs polgármestere félrevezette a közgyűlést – állítja a buszos szakszervezet elnöke

by 2020.01.28. 0 comments
Közleményt juttatott el lapunkhoz Dobi István, a Tüke Busznál működő egyik szakszervezet, a SZAKSZ elnöke, aki szerint Péterffy Attila polgármester nem mondott igazat a Tüke Busznál zajló bértárgyalások kapcsán.

Íme a közlemény teljes szövege:

„A mai napon, Pécs Megyei Jogú Város Közgyűlésén Péterffy Attila polgármester hazudott akkor, amikor azt állította, hogy a SZAKSZ (a kisebbik szakszervezet, ahogy megkülönbözteti szervezetünket) nem vett részt a 2020. január 24. napján megtartott bértárgyaláson, amit a Tüke Busz Zrt. székhelyére hívott össze a munkáltató. Ott voltunk és képviseltük tagjainkat!

Ezzel a hazug állítással, amivel félrevezette saját testületét és azzal a állítással, amit a munkáltató folyamatosan letagad – talán itt is a polgármester hazudik –, hogy ”a Tüke Busz Zrt. menedzsmentje megkapott egy világos felhatalmazást a városvezetés részéről, számokkal, mutatókkal, három évre vonatkozóan …..”, mivel Gelencsér elnök úr eddig minden egyes tárgyaláson (kettő volt ilyen) a szakszervezetek felé azt közölte, hogy semmilyen felhatalmazással nem rendelkezik, így konkrét ajánlatot sem tud tenni és jelenleg is folynak a városházán a számítások, így türelmet kér a munkavállalóktól.

Akkor, hogy is van ez? Valami nincs itt rendben, hazudik a polgármester és hazugságot állít a Tüke Busz vezetője is?

Mindezek alapján a SZAKSZ úgy érzi, hogy nagyon félre lett vezetve és a gyanú a mai napon beigazolódott, hogy a tulajdonos tudtával a munkáltató kihagyja a tárgyalásokból és folyamatosan megtéveszti a SZAKSZ-ot, ezért a holnapi nappal a SZAKSZ kezdeményezni fogja a sztrájk előtti elégséges szolgáltatásokról szóló egyeztetés megkezdését.

A SZAKSZ a sztrájkot március 8-tól 13-ig 9–12 óra közötti időpontban fogja megtartani, abban az esetben, ha a héten, vagyis január 31-ig nem születik bérmegállapodás a Tüke Busz Zrt-nél.

Az elégséges szolgáltatásról szóló tárgyalások és a jogi procedúra megköveteli, hogy a sztrájk időpontját 30–40 nappal későbbi időpontban jelölje meg szakszervezetünk.

A SZAKSZ nem gondolta volna, hogy egy ekkora város felelős vezetője meg meri tenni azt, hogy a közgyűlés előtt valótlanságot állít és erre a magatartásra biztatja a tulajdonában álló társaság, a Tüke Busz Zrt. vezetését is!„

Forrás: bama.hu


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/avicxvli/wwroot/plus36.hu/web/wp-content/themes/somogyma-theme/includes/single/post-tags.php on line 4

Nincs hozzászólás

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/avicxvli/wwroot/plus36.hu/web/wp-content/themes/somogyma-theme/functions/filters.php on line 204

Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/avicxvli/wwroot/plus36.hu/web/wp-content/themes/somogyma-theme/functions/filters.php on line 205
<