Blog

Ötmilliárdos állami támogatást kap egy Szombathelyre települő e-autóipari cég

Ötmilliárdos állami támogatást kap egy Szombathelyre települő e-autóipari cég

by 2019.12.01. 0 comments

nnovatív elektronikus autóipari gyár épül Szombathelyen, előreláthatóan 2020 februárjától. A Schaffler Savaria 23,5 milliárd forintos beruházással 150 új munkahelyet hoz létre városban, mondta Hende Csaba, a térség országgyűlési képviselője.

Szombathely eddig is vonzó befektetési célpont volt a külföldi cég számára, de az új források bevonása mellett különösen fontos, hogy most az innovatív technológia kap újabb lökést Szombathelyen.

Hende kiemelte, hogy a cég a német e-autóipar egyik vezető gyártója, ezért annak is kifejezetten örülni lehet, hogy a beruházással a modern és környezetbarát megoldások kerülnek előtérbe.

A politikus közölte: a kereskedelmi forgalom a két ország között tavaly közel 55 milliárd eurót tett ki, de az idei adatok az év első nyolc hónapjában további 4 százalékos növekedést mutatnak. A magyar export ugyanezen időszak alatt több mint 20 milliárd eurót tett ki. Országszerte hatezer német háttérrel rendelkező vállalat működik, amelyek 300 ezer embernek adnak munkát.

Hende elmondta, hogy a kormány mintegy 5 milliárd forinttal támogatja a cég befektetését, a megállapodás létrehozásában Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is közreműködött.

Forrás: 24.hu


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/avicxvli/wwroot/plus36.hu/web/wp-content/themes/somogyma-theme/includes/single/post-tags.php on line 4

Nincs hozzászólás

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/avicxvli/wwroot/plus36.hu/web/wp-content/themes/somogyma-theme/functions/filters.php on line 204

Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/avicxvli/wwroot/plus36.hu/web/wp-content/themes/somogyma-theme/functions/filters.php on line 205
<