Blog

Már az NBA sem tudja, visszatér-e Kínába

Már az NBA sem tudja, visszatér-e Kínába

by 2019.10.19. 0 comments

Teljes a bizonytalanság azzal kapcsolatban, hogy jövőre vagy akár később rendeznek-e még NBA-meccseket Kínába, miután komoly feszültség alakult ki az amerikai kosárlabda-bajnokság és a kínai vezetés között.

A bajnokságot igazgató Adam Silver a TMZ-nek adott interjúban azt mondta, nem tudják megmondani, hogy lesznek-e jövőre is mérkőzések az ázsiai országban. Arról is beszélt, hogy 1979-ban volt először amerikai kosármeccs Kínában, ezért nagyon sajnálná, ha ez a kapcsolat véget érné, de újra kell értelmezni a kapcsolatukat Pekinggel. Silver elmondta, hogy nem konzultált Donald Trumppal a történtekkel kapcsolatban.

Az ügy előzménye, hogy a Houston Rockets elnöke, Daryl Morey a hongkongi tüntetéseket támogató képet posztolt a Twitteren, mire csapatának, majd később az egész NBA-nek bojkottal kellett szembenéznie Kínában, a meccsek közvetítését is felfüggesztették. Az NBA első reakciója erre a meghátrálás volt, és próbálta menteni a helyzetet.

A ligának érzékeny veszteség lenne, ha bebukná a kínai piacot, mivel bevételeinek nagyjából tizede Kínából származik, és az előrejelzések szerint az arány 2030-ra duplájára nőhet, amihez hozzájárul, hogy a kosárlabda az egyik legnépszerűbb sport az országban.

Forrás: index

Nincs hozzászólás

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/avicxvli/wwroot/plus36.hu/web/wp-content/themes/somogyma-theme/functions/filters.php on line 204

Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/avicxvli/wwroot/plus36.hu/web/wp-content/themes/somogyma-theme/functions/filters.php on line 205
<